laupäev, 20. oktoober 2007

Amsterdam. Laupäev

Hommikul oli plaanis veel kerge jooks teha, aga ärasõidu ettevalmistused sõid kõik aja nahka. Mis seal ikka, ehk ongi üks päris puhkusepäev enne starti hea.

Pakime kogu elamise autosse, mahume ise ka viiekesi – meie Randoga ees, Mari kahe lapsetooli vahel taga (S80 on lai auto, polnud väga hullu, tagasiteel olin ka mina seal vahepeal)

Amsterdamitee oli umbes 3 tundi pikk, navi viis kenasti otse Liina maja ette.

Kena pisike korterike mitte väga linnasüdames. Avastame, et maratonirada viib päris maja tagant läbi - 36. kilomeeter.


Käime turul, kala- ja juustuletid on ahvatlevaimad. Turgu hakatakse juba kokku pakkima, aga ühest kohast leiame siiski seda võrratut heeringat, mida otsima tulimegi. Hollandi spetsialiteet, ulllult hea. Liina näitab, kuidas seda sööma peab, teised vaid mõmisevad mõnusa maitse käes.


Võistluskeskus on täpselt teisel pool linna, sõidame Randoga mu rinnanumbri ja jalakiibi järele. Navi juhatab meid täpselt mööda maratonitrassi. Imelik tunne on, üldse ei kujuta ette, milline tunne võib olla homme neid viimaseid 7 kilomeetrit nühkida. Kui sinnamaale üldse jõuan. Ikka on selline hirm, et mingi loll jama juhtub, et väänan midagi välja või hõõrub kuskilt hirmsasti ära või teab mis..

Plaanidest rääkisime ka – tunnistasin, et maksimumprogramm on 4:00, no lihtsalt ilus number, 3 tunniga ei jaksa ju :) Ja miinimumprogramm on 4:12, see oleks siis 6 minutiga keskmiselt kilomeeter.

Võistluskeskus on lahe – suur sporditarvete mess, vahva melu. Oma asjad saan lihtsalt kätte, ei mingit tunglemist. Hea, et õhtul ära käisime, hommikul oleks kindlasti hullem rapsimine. 24 tuhat osavõtjat ikkagi kokku ..

Liina on läinud sünnipäevale, käime nurga peal itaalia ristorantes. Päev otsa on magusat söödud, panen veel viimase süsivesikulaksu pastaga. Väga maitsev lasagna al formaggio mul ja teised olid ka oma pitsadega rahul.

Magamiseks olid meil lebod ja oma voodiriided kaasas, aga mulle eraldati lausa kuningakassi pesa. Päris katuse all on Liina naabripoisil väike kambrike, kuhu praktiliselt ainult voodi mahubki. Hea rahulik uni oli.

Kommentaare ei ole: