laupäev, 25. märts 2006

Stockholm. Mons

Laupäev

Ööbisime saatkonna majas. Siin üleval päris katuse all on ühel pool Margo-Kaia elamine ja teisel pool külaliste koht - suur tuba:


Tagapool saun ning selle peal, päris-päris katuse alla trepist ronides kaks magamisaset.
Külalistetoa riiulitel on suurepärane väliseesti kirjanduse kogu. Raamatuid ja kirjanikke, millest me omal ajal enamusest isegi ei teadnud midagi, rääkimata võimalusest lugeda.






Aknast on tõeline karlssonivaade - katused, katused, katused.. Ja päris rootsi omad:



Selle majaga on meeldivad mälestused - hästi lahe õhtu, kui kunagi siin Marksil külas käisin - sattus olema just saatkonna vastuvõtt Eurovisiooni puhul. Koit ja Maarja ning Sahlene laulsid kella kella kaheni öösel ja siis läksime veel Marksiga Stoki peale ringi sõitma.

Hommikul väga hea olla, vaatamata õhtusele nõmekompotile - vein, pits viina, Marksi põlev kokteil ja - oiirw, rahvaõlu (folköl) Pripps Bla. Ainult 2.8 kraadi. Uurisin, et kas seda peab ka 1.6-ga korrutama, et õige vääring saaks. Ja ikkagi oleks lahja.
Hommikul english breakfast – ham’n’eggs ja öösel masinaga küpsetatud sepik. Mis viis mõned mõttele, et selline masin võiks endalgi kodus olla.

Õue. Saatkonna ees mõnus kevadine päike. +4, aga päikese käes hästi mõnus

Ullaga saatkonna ees.
Kaial omad tuttavad külas, läks nendega linna peale kõndima,
Me Margoga linnast välja kaubanduspõllule (teisiti ei oska seda nimetada). Kohe esimeses poes jäävad silma lahedad Ecco kingad. Jalga veel mitte. Kui mitu tundi veel mooda kaubahalle ringi traavitud, mitte midagi ostetud ja peaaegu autoni jõutud, sünnib otsus, kappame lennukist mahajäämise ohus Margoga sinna esimesse poodi tagasi ja ostame ära. Sellised helebeežid, peaaegu valged, umbes mu velvetpükste värvi. Ja ülimugavad.
Saatkonnast kiirelt läbi, kohvrid kaasa ja lennuväljale, 100 kilti Skavstasse läheb kolmveerand tunniga. Ei mingeid märke odavlennuvärgist, kõik täpselt samuti nagu muidu. Veidi ülekaalu kohvrites, tädi pakub meile ümberpakkimise võimalust, 150 SEKi maksmise asemel teemegi seda. Kõik sujub suurepäraselt, lennuk väljub miskipärast isegi veerand tundi enne tähtaega.
Nojah, see vahe muidugi on, et tasuta süüa ei pakuta, aga 2 tundi kannatab ära.
Lennukis võib läpakat kasutada, on isegi wifi, aga internetti sellega ei pääse. Piirdun Notepadi ja praeguse jutuga.
Ja kuna ajalooga jõuan juba praegusesse hetke, siis panen vist mõne filmi käima.
...



Ei jõudnudki panna, juba hakkas maanduma ja kõik elektoonikalised divaissid kästi kinni panna. Kõlas veel palju juttu, aga stjuuard Alessandro rääkis inglise keelt itaalia keeles.
Maandusime pool tundi enne õiget aega! Meeldiv väike lennujaam Charleroi's, kõik sujus kiiresti ja valutult. RyanAirist küll väga meeldivad kogemused. Eriti kui arvesse võtta, et ühe otsa pilet ühele inimesele maksis ei rohkem ega vähem kui 1 rootsi kroon!
MammudRandodMiad jõudsid enne õiget aega, aga hiljem kui meie.
40 kilti kiirteed Monsi.
Kallid kallid kallid! Maria veidi kohkunud ja vagane. Aga harjub ruttu.
Ilm mõnusalt soe, aga vihmane.

Marial on naljakas komme enne tuppaastumist trepil istuda :)


Traditsiooniline nännijagamine ja hiigelpitsa söömine (mille Mammu uhkelt telefoni teel prantsuse keeles kohale tellis, vauuu!).
Kui hea ja kodune tunne on olla jälle siin...

Aare algul veidi võõrastas, aga harjus kiiresti, demos oma suuri tiibu ja lennutahtmatust (vehkis meeletult tiibadega, aga hoidis küünte ja vahel ka nokaga puurist kinni, et mingil juhul õhku ei tõuseks):

Kommentaare ei ole: