esmaspäev, 25. juuni 2007

Jaanilaupäev. Kolmes vaatuses

1. vaatus
Mulgi-Jaani triatlon, poole olümpiadistantsine. Ujumine Viljandi järves, 19 kraadine vesi ja tuuline ilm selgelt liiga külm minusugusele antihülgele võistlemiseks. Peab ikka ujumiskalipso muretsema. Kes aitaks?
Ratas oli ok, tuulessõit seekord lubatud, sain ennast ühele kõvemale paarile sappa haakida ja tükk aega üle 40-st kiirust kannatada. Kui ühe kurvi järel väike vahe sisse jäi, siis oli kääks, enam kinni ei püüdnud, vastutuules, no way..
Jooks.. elu raskeim rada, raudselt. Algus kohe järve äärest otse üles linna, sellest kuulsast trepimäest... väga hingeline :) St hing nööriga kaela küljes. Empire State Buildingu trepp tunneks ilmselt piinavat piinlikkust selle kõrval. Varvastel mööda lõputuid trepiastmeid, kanda alla surudes sai küll rattasõidul tulnud säärekrambist lahti, aga üleval oli silme ees kaunis hall. Püüdsin end lohutada mõttega, et kõrgeim punkt on käes, küllap rada nüüd kuidagi vaikselt järve poole alla tiksub. Jajah ... siis tuli veel 3 (jah, kolm) pea samasugust tõusu lossimägedes, mõni oluliselt järsemgi. Ja laskumised olid ka sellised seinakad, kus tuli end tagasi hoida, puhkamisest polnud juttugi. Lisaks hammustav päike turjal. Aeg siiski minuti võrra paremgi, kui eelmise nädala Melliste siledal maanteerajal. Aga siis piinasid ka jooksu ajal säärekrambid.
Mõnus, igatahes,
... eriti lõpetamise järel :)
väga hea tunne eneseteostusest, tahtejõuproovi läbitegemisest.
Järgmisel pühapäeval Pühajärves olümpiadistants - 1.5+40+10.

Teine vaatus.

Tamme talu, 3 km Viljandist. Väga lahe koht. Julgen soovitada, Kissu ilmselt ka. Kissude seltskond pidas seal jaanilaupäeva ja üht sünnipäeva. Mina käisin seal vaid korraks pesemas (triatloni make-up maha.. jah Krissu, need olid maalitud numbri jäljed põsel, mitte halvasti aetud habe, irw), söömas ja joomas, viit miinust mängimas ja vette kukkumas. Ohjeldamatult naermas ka.


Õhtune kojusõit oli üks suur võitlus unega. Kolm korda pidasin auto kinni, tuulutasin veidi pead.
Ja tegin pilte jaanilaupäevasest Eestimaast.



Metskitsi nägin tee ääres, aga pildile ei saanud. Faunast seega vaid vihje müstilistele käsukonnadele ja pilt värskeltkoorunud hundinuiabeebidest.




Liiklus oli hõre, politseinikke vist rohkem kui liiklejaid. Kiirusehoidja oli abiks, et juhuslikult jalg liiga kaugele ei vajuks.
Nagu näha, püsisin täpselt lubatud kiiruses :), kell 8 õhtul oli 21 kraadi sooja, Päikegi piilus vahel pilve tagant, üldse mitte tüüpiline jaaniõhtu. Ja ei läinud sugugi kokku halva ilmaennustusega.

Kolmas vaatus.
Ullaga kodus. Viinamarjad ja juust, punane vein, grillitud kanafilee gruusiapärases marinaadis, küpsetatud šampinjonid sinihallitusjuustuga ja tomatid, veel punast veini ... mõnus.
Meie miniküla jaanituli jäi juba teist aastat järjest ära, enamus rahvast tundus olevat kuskile mujale sõitnud ja tegelikult ei lubatagi Tallinnas suuri eralõkkeid teha. Kevadel kogutud suur oksahunnik jääb ilmselt hooletut suitsetajat või eiteakeda ootama.
Meie roostes grillitünni sisse sai siis tehtud oma väike jaanituli. Andis meeleolu küll..

1 kommentaar:

Mari ütles ...

Ma juba tahtsin sulle märkuse teha, et sa üldse võistluste muljeid üles ei kirjuta, kuidas sa järgmisel aastal neid niimoodi mäletad, aga juba said ise ka aru :)
Ja siis ma olin enda peale kuri, et ma jaanipäeval, kui sa helistasid, üldse ei küsinud, kuidas sul läks. Ok, nüüd siis tean.
Minumeelest ülikõva tulemus ja ilmselt täiesti nördimust tekitav on üle tunni aja võistleda ja siis teisele kohale minutiga ja kolmandale lausa poole minutiga kaotada. Aga isegi kuuele eliidi mehele tegid ära (sh J.S. :P) Super!

Tundub, et teil oli palju soojem, triksiga siin küll laupäeval ringi poleks tahtnud lasta. Muuseas kolme nädala pärast me juba tuleme ja siis saavad K ja M ühesugustes triksides ringi joosta (see oli nüüd Kissule mõeldud jutt :P) Aa ja see ka, et täitsa lõpp kui pikad juuksed Kertul juba on.

Kuna sa seda palli seal pildil niimoodi hoiad, nagu tahaks võrkpalli servima hakata, siis see tuletas mulle meelde, et peaks ikka suvel kuskil võrku ka mängima, eks. Eriti äge oleks kuskil liival. Oo ja surfata, ja...
Mis sa ajad siin oma piltidega eesti suve igatsuse peale... :P