pühapäev, 27. aprill 2008

Buhkus Belgias

... jätkub. Just selline behhhme ja mõnus. Kevadine, ajuti suvinegi. Õisi on palju ja linnud karjuvad hommikul vara akna taga.
roosaõiepuud
Kolmapäeval ja reedel sai käidud Mariga SHAPE's sõjameeste ja -naiste circuit-treeningul. Esimesel korral veidi rahulikumalt, et mitteigapäevased lihased ikka ellu jääksid, reedel läks üpris täiega. Kolmapäeval oli selline üpris aeroobikamoodi asi, muusika mängis ja hästi palju liikumisega harjutusi. Reedel oli klassikalisem circuit, harjutusi kahjuks ringi peal vaid neli, üksluiseks läks. Esmaspäeval jõuab veel korra minna.
Neljapäeval sõitsime lastega Oostendesse, rongiga, Brüsseli kaudu.
Earth Explorer, midagi meie Ahhaa keskuse taolist. Sai elatud üle 7-palline maavärin ja püütud ise maju ning sildu ehitada, mis siiski maavärinale vastu ei pannud. Sõitsime paadiga mööda jõge purustatud Pompejis, uurisime näppupidi vees ja õhus hiidlainete ning vesipükste tekkimist, elasime üle mõnedki G-d kosmoselaeva istmel, panime lapsed hiigelsuurde seebimulli ja kuulsime-nägime-näppisime veel tuhat asja.
DSC_6137 DSC_6113
Plaan oli veel Brüggesse minna, aga aeg kulus näpu vahelt ära, rongile jäime ka kaks minutit hiljaks, tegime tiiru Oostendes.
DSC_6159
Laupäeva hommikul olid Mari ja Rando tunnistajateks ühe eesti-inglise paari paaripanekul, pärast oli nende aias mõnus väike vastuvõtt. Kõhtuaetud grill-liha ja õlle seedimisabi tuli õhtuselt soppamisreisilt Monsi vanalinnas.
Monsis on kolm tasuta bussiliini, A, B ja C circle. Ja ainult üks neist viib Grand Pre kaubanduskeskusse, mis vanalinnast eemal. Kui vanalinna poed pool 7 kinni pandi, siis sai muidugi pikemalt asja uurimata kõigepealt tehtud B-ga tiir mööda kitsaid vanalinna tänavaid, üle Grand Place'i (jajah, bussiga, kujutage ette Tallinnas bussiliini mööda Viru tänavat Raekoja platsi, Pikast Jalast üles, siis mööda Kohtu tänavat jne), siis pikemalt uurides istutud C peale, tehtud veelkorra sama tiir (sest valitud oli vale peatus) ning jõutud Grand Présse sulgemise ajaks. Sobivalt.

Kommentaare ei ole: