pühapäev, 8. juuli 2007

Valga

Triatloni karikavõistluste seeria IV etapp Valgas, Pedeli jõe paisjärves ja selle ümber.
Pool-olümpiadistants - 0.75+20+5.
Kalipso ikka veel saabumata ja vesi, kurnahk, külm ... 17.5 kraadi. Aga vist hakkab juba harjuma, ujumise aeg minuti võrra kiirem, kui Viljandis. Ega neid distantsi pikkusi ka tea, ei saa nii täpselt võrrelda.
Pildi tegin harrastajate stardist, siin oli paljaid inimesi rohkem. Põhistardis oli peale minu jälle vaid mõni üksik ilma kalipsota.

Rattadistants oli kilomeetri võrra pikem, kui ette nähtud. Kerge rada, Pühajärvega võrreldamatu, keskmine kiirus ka üle 5 km/h parem. Vahepeal sadas mõnusat jahutavat vihma, mis tegi aga hirmsileda asfaldi väga libedaks. Teravatel tagasipööretel tuli olla nagu tsirkuseartist. Püsti sai siiski püsitud, kuigi vahepeal oli tunne, et 13. stardinumber saab oma tahtmise.

Jooksurada oli tasane ja mõnus, krambiprobleemid on unustatud. Vihm oli üle läinud ja kõrvetav päike töntsitas sammu. Keskmine kilomeetritempo oli siiski üle poole minuti parem kui eelmistel etappidel.

Igatahes tundub, et see pagana kummiülikond aitaks ujumises need puuduvad paarkümmend sekundit või isegi 2 minti kärpida küll, just nii palju, kui praegu 1. ja 2. kohast kokkuvõttes puudu jäi. Need, kellest kevadel basseinis pikalt ees olen olnud, on nüüd nagu noored delfiinid, ei näe sabaotsagi.

Neljandaks ja kõige vaevalisemaks alaks oli täna autosõit - üle 500 km. Tagasiteel tuli end kõvasti energiajoogi ja kohviga turgutada, väikesed tuulutused olid ka abiks. Ühe tee võrra liiga vara sai Viljandi poole keeratud, aga saigi nautida mõnusaid käänulisi kruusateid, ilusaid põlde ja potisinist vihmataevast.

Kommentaare ei ole: