reede, 16. märts 2007

Äär keskele

... on tuntud korvpallikombinatsioon.
Sedapuhku kombineeris äärelinnainime end pealinnasüdamesse.
Üle pika aja.
Lihtsalt, nagunii oli asja, ilus ilm ja fotokas juhtus ka kaasas olema.

Igatahes on linn ikka kenasti müüri sisse pakitud,


akendest paistavad ikka samad kenad tornid,


tuule- ega tuumakütusele pole veel üle mindud,


ja a 1404 valminud raekojale on mõned majad juurde ehitatud.

6 kommentaari:

MARRE ütles ...

hea ülevaade, mis kinnitab - kõik on endiselt paigas :) Aga milleks nii palju korstnaid on tarvis, jääb küll mõistatuseks.

Mari ütles ...

Võrreldes Brüsseliga on Tallinnas oluliselt paremini osatud uut ja vana kokku sobitada, aga mõni asi on ikka kole ka - näiteks see klaaskast, mis on... hmm, ma vaatan pilti ja ei saagi aru, ma oleksin pakkunud, et Radissonist üle tee, aga Radisson tundub pildil sellest nii kaugel olevat. Igatahes on see kaunis jube ehitis.
Kas Stockmanni vastas olev pole veel valmis või pole see nii kõrge või lihtsalt ei jäänud pildile?

Rene ütles ...

eeee .. see klaaskast on ikka just radissonist üle tee, kaubamaja kõrval, vana ametiühingute maja asemel,vaata ise kaubamaja järgi.
kuhu stockmanni vastu sa midagi ootad? kõrged asjad mis on juba kõrged, peaks ikka pildil olema kõik

Mari ütles ...

Sealt Radissoni selja tagant piilub see Maakri tänava laibatükeldajate maja, eks. No ja millegipärast on mul nagu meeles, et teisele poole Stockmanni, selle maja kõrvale, kus mul keska ajal arvutitunnid ja autokool oli, hakkas ka midagi kerkima, aga ju siiski mitte. Üleüldse on mul kesklinnast praegu väga hägune ettekujutus, vägisi kipub vana pilt (linn,kus ma koguaeg ringi kolasin) uue (linn, mis praegu tekkinud on) üle domineerima.

Rene ütles ...

kle ma ka ei tea täpselt, peab minema lähemalt vaatama asja.
tõesti ei satu ju kesklinna kuigi tihti ja kui, siis peab rohkem jalakäiajaid ja teisi autosid jälgima, mitte pilvepeegeldusi uutelt klaaskastidelt ;)

Rene ütles ...

aga korstende kohta - minu teooria on, et küllap mingi hansalinnade korstende kokkutulek oli, tavaliselt neid tõepoolest nagu nii palju pole