teisipäev, 16. jaanuar 2007

Soomes

Orkaan läks õnneks päev varem mööda, Soome lahele ta vist õieti ei jõudnudki. Sinnapoole sõitsime vanakese 'Vana Tallinnaga', tagasi aga uue Galaxy'ga. Ootasin midagi ootamatut, aga tegelikult on ta minu arust Romantika kloon.
Soomes käisime vahtimas ladude tööd.
Valios metsik robottehnika. Nii piimast joodavate ja söödavate asjade tegemine kui väljastuseks komplekteerimine oli täisautomaatne. Pilti ei lubatud teha. Telefoniga kõnelemise ajal sai siiski vist valele nupule vajutatud ;) Sellistesse piimakarva nahkadesse pidime end suruma. Vaevaliselt. Eriti kui mõni endale habemekatte pähe sättis. Kummiga lõua alt kinni :)
Puhtusenõue muidugi äärmuse piiril. Pesime end nii puhtaks kui saime, ka kellad ja sõrmused pidi taskusse pistma enne pesemist.

TUKOs hääljuhtimisega komplekteerimine. Juba tuttav, kuid siiski muljetavaldav. Tööl ka 15 eestlast ja igat karva tegelasi mujaltki maailmast. Kes kõik muuseas suhtlevad komplekteerimist juhtiva tarkvaraga oma emakeeles: kuulevad kõrvaklappidest käsklusi kuhu minna ja annavad mikrofoni kinnitusi, et on õiges kohas ja et panevad konteinerisse õige koguse kaupa. Keeleanalüsaator õpib nende häälitsemised selgeks ja siis hiljem süntesaator räägib.
Huvitav kaalukaupade komplekteerimise liin. Meenus meie E., kes end juba tükk aega kaalujälgijaks nimetab -- tal töölaual elektrooniline kaal, mille juhtimiseks programmi kirjutab.
Tuleb välja, et lõunaeestlased ikka tõesti soome keelest mitte muhvigi aru ei saa. Kui laos räägiti varasto'st, levis arvamus, et ju seal ikka ka varastamine probleemiks on :)

See mu läbipaistva ekraaniga läpa, no näiteks hea ju reisil olles hiilida, mis ekraani taga toimub ;)

2 kommentaari:

Mari ütles ...

Kle, kui palju te neist eri kohtades nähtud nippidest reaalselt kasutusse tahate võtta. Või on nende reiside eesmärk lihtsalt see, et näha, et niimoodi saab ka, aga Eestis tehakse teisiti?

Ma kujutan ette kuidas esimest pilti tehes fotokas reetliku klõpsaka tegi ja kõik need kümmekond nägu sekund peale pildi tegemist etteheitva näoga sinupoole vaatasid :D

Üks blondiküsimus ka - see alumine... see on ju filmitrikk, eks :S

Rene ütles ...

Kõike head tahaks võtta. Kui raha oleks :)
Telefon õnneks ei klõpsu mul, kui pilti teeb :P
Aga see alumine ... hädine kodune laisk katsetus. Ilusamad läbipaistvad ekraanid siin:
http://www.flickr.com/photos/w00kie/sets/180637/show/